Gleden med skjeden sexstillinger nrk

gleden med skjeden sexstillinger nrk

og ufarliggjøre det vi har mellom beina. Vil du ha mer godt lesestoff? Det gjør boken til noe mer enn bare «en bok om underlivet» det blir en bok om hvordan det er å være det annet kjønn. Sigrid Bonde Tusvik bokbadet oss og det var stinn brakke med 250 gjester. Mens de andre to bøkene var skrevet av nyutdannete kvinnelige leger, er «Gleden med skjeden» skrevet av to kvinnelige medisinstudenter, som også har laget en blogg om emnet. Ved a kombinere kjent medisinsk kunnskap med ny forskning dekker.

Og så må man kunne si at anmeldelsen er litt prippen, sier Vassenden. For det er ikke til å legge skjul på at medisinere stort sett utviser interesse for den menneskelige anatomi, når det er noe i veien med den. Ved å bruke eksempler fra populærkultur og fiffige sammenligninger for å illustrere et poeng eller forklare hvordan noe ser ut (de indre kjønnsleppene «kan være skikkelig krøllete og foldete, som et prinsesseskjørt av tyll gjøres stoffet både presist og gjenkjennelig. I tillegg har vi vært så heldige at Tegnehanne illustrerer boka, slik at vi skal være helt sikre på at alle forstår de mer vanskelige medisinske aspektene av den fine kroppen vår. Reaksjonene har vært litt forskjellige, og det er fint at folk diskuterer innholdet vårt, sa Hillestad. Etter den internasjonale suksessen med «Sjarmen med tarmen kom «Hjernen er stjernen» på Kagge i fjor.

Ville ikke piske opp stemningen, helene Hillestad, redaksjonssjef for NRK Kultur digital, uttalte til Dagbladet forrige uke, at de ikke velger anmeldere ut fra hva de tror de kommer til å like. Hvorfor satte NRK en mann til å anmelde boken? «Gleden med skjeden» blir dermed en slags underlig fektekamp mellom disse to stemmene. Atskillig verre!, sier Hegdal, til Dagbladet. Det blir en bok om hvordan det er å være det annet kjønn.

Jeg vil ønske Ellen Støkken Dahl og Nina Brochmann lykke til med videre arbeid. I går fikk vi de første tallene fra bokkjedene og. Tittel: Gleden med skjeden, forlag: Aschehoug, populærvitenskapelige bøker om kroppen er i vinden. At anmelderen så tydelig ga uttrykk for dette, skapte kraftige reaksjoner. Fungerer som prevensjon, «gleden med skjeden» er skrevet av legestudentene Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl, og tar for seg fakta om underlivet, mensen, hormonprevensjon, kvinnesykdommer og seksualitet.

Det har vært full bokdebatt etter. NRKs anmeldelse av den populærvitenskapelige boka «Gleden med skjeden» ble publisert tidligere denne måneden Både på nettsamfunnet Twitter, og i avisspaltene. Dialog og duell, i boken utkrystalliserer det seg raskt to distinkte fortellerstemmer, som dels kompletterer hverandre, men som oftere konkurrerer. Cosmopolitan- blader, som tror det er noe galt med dem om de ikke får sprutorgasme. Som her, når de skriver om den smertefulle menstruasjonssykdommen endometriose: «Tenk om en av ti menn matte være hjemme fra jobb en uke i maneden pa grunn av grusomme smerter i ballene. Hegdal velger selv å bruke ufine metoder i sin anmeldelse, ved blant annet å konsekvent unnlate å omtale oss ved navn, men heller redusere oss til «flinke medisinstudenter uten humor». Gjennom arbeidet med bloggen Underlivet oppdaget de at det fantes et enormt behov for informasjon om alle de mulige bekymringene som følger med det å ha jentetiss. I innlegget skriver han at noe av voldsomheten i reaksjonene, kommer av at boken raskt ble koblet til emner som kvinner og feminisme.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. I notatene mine står ord som «opplysende «underholdende» og «viktig» ord jeg vanligvis styrer unna som anmelder, men her føles det riktig å nevne dem. Bloggeren er den som har jobben med å kamuflere at dette er vitenskap og medisin, hun skal appellere til de kule, til «kidsa». Flere anmeldelser fra NRK. Når de siste 20 prosentene har fått all oppmerksomheten, tar jeg på meg min del av skylden. Det finnes ikke et «segl» som holder skjeden lukket, men derimot en ringformet slimhinnefold som kalles hymen og det er heller ikke sånn at alle kvinner blør første gang. Som dusjer med trusa på i gymgarderoben fordi det er flaut å vise seg naken.

..

Jentenavn med betydning kristiansund

Når jeg leser Hegdals anmeldelse tenker jeg at anmelderens hovedinnvendig er fremstillingsformen i boka, og at han identifiserer to ulike fortellerstemmer som skaper en viss disonans. Det er en nedlatende «flink pike»-hersketeknikk vi synes han kunne spart seg for, skriver forfatterne Ellen Støkken Dahl og Nina Brochmann, i en e-post til Dagbladet. Jeg har ingen problemer med å tro på at Legen er en utmerket medisinstudent, trolig en av de beste på kullet. Samtidig vil jeg legge til at det finnes atskillig verre anklager enn å bli kalt flink. Gleden med skjeden alt du trenger å vite om underlivet. Det er alltid flott med engasjement rundt vårt innhold, også anmelderiet. Hvis det hadde eksistert en pris for årets mest villedende tittel, vil jeg si at «Gleden med skjeden» hadde vært en sterk kandidat. Vis mer - I Hegdals «forsvarstale» i Klassekampen og i anmeldelsen gjør han et stort nummer ut av at vi er feminister, basert på at vi har skrevet én fagartikkel om prevensjon i det feministiske tidsskriftet Fett.

For hvor vittig kan man egentlig skrive om Herpes simplex, kjønnslemlestelse og graviditeter utenfor livmoren? Her hadde nok tittelen på bloggen, «Underlivet vært mer dekkende. Det betyr at det er enda mer å lære og enda flere morsomme historier. . Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl mener NRKs anmelder heller redusere oss til flinke medisinstudenter uten humor." Det er en nedlatende flink pike-hersketeknikk vi synes han kunne spart seg for. Vårt hovedmål med boken er å fri kvinner fra skammen mange føler over kroppene sine. Gleden med skjeden er ikke en forlenget blogg (som NRKs anmelder vil ha det til ei heller en bok som forsøker å henge med «de kule kidsa men derimot det mest informative og lesbare stykke litteratur om underlivet jeg har vært borti. Sidene er spekket med informasjon fra hvordan vi ser ut nedentil og hvorfor mensen kan gjøre vondt, til kapitler om kjønnssykdommer og livmorhalskreft, men teksten oppleves hverken overveldende eller søvndyssende. Jeg innrømmer at det kan oppfattes som respektløst, og det beklager jeg, sier han.

Han er ikke avvisende til boka, og konkluderer med at den trolig er helt nødvendig. Ikke feministisk hylekor, forfatterne Ellen Støkken Dahl og Nina Brochmann kjøper ikke Hegdals fremstilling. Jeg synes 80 prosent av boka er god og informativ. «Leden» eller «vreden» hadde nok vært mer dekkende. Det hadde vært et nasjonalt anliggende og pensum i alle skoler.». Og i år følger Aschehoug opp med en utgivelse om et organ de fleste av oss har en viss interesse for, enten vi er utstyrt med et eksemplar av sorten eller ikke, «Gleden med skjeden». Formuleringene som gir uttrykk for at anmelderen blir brydd av å lese om utflod og kjønnssykdommer, mener hun anmelderen selv får stå for. Da må du ganske enkelt være kvinnehater og/eller mannssjåvinist, skriver han.

Alt som kan gå galt. Beklager alt bråket, sier Hegdal. Kapitlene om utflod og kjønnssykdommer ble nok lest noe raskere enn det en bokanmelder normalt bør være bekjent. Vittig er hun ikke, og det er vel noe av problemet med denne boken, at forventningene om en sjarmerende og munter innføring (unnskyld uttrykket) i skjeden, vanskelig kan la seg realisere. Til forfatternes forsvar må det legges til at jeg nok befinner meg godt utenfor målgruppen.

De mener det er helt ok å kritisere bokas kvaliteter, og opplever at reaksjonene på anmeldelsen har gått på retorikken i den. Som attpåtil syntes det som sto i den var ekkelt? Og hvor viktig det derfor er å skrive om den på en måte som bidrar til å redusere skammen. Bloggeren står for det ungdommelige, det rølpete, det muntlige og påtatt freske, men også det feministiske og mildt aktivistiske. Han kunne like gjerne skrevet «utflod er ugh! At en person med penis anmelder en bok om vulva burde ikke ha noe å si (vi er tross alt profesjonelle). Vi skriver om sex, lyst og orgasme. . Innledningsvis har Bloggeren overtaket, etter hvert overtar Legen mer og mer, noe som i hvert fall for denne leser er en lettelse. «Du vil ha lite bruk for prevensjon den første tiden etter lesningen av denne boken skrev litteraturanmelder i NRK Ola Hegdal i sin anmeldelse av den populærvitenskapelige boken. I anmeldelsen skrev Hegdal blant annet at mye av innholdet i boka tilhører kategorien «mer informasjon enn det jeg har bruk for og at «kapitlene om utflod og kjønnsykdommer ble lest noe raskere enn det en bokanmelder normalt bør være bekjent av».

skal vi tro reaksjonene, for snart kokte det av irriterte tweets og indignerte Facebook-statuser. Her er nok overskudd, iver og humor til å sjarmere en gammel grandtante, den lattermilde tonen (godt ivaretatt i illustrasjonene til Tegnehanne) smitter over på leseren det er deilig med en bok som sier det som det. Han er tydelig på at han ikke har noe imot feminisme, men at han reagerte på «enkelte av de mer tendensiøse og bortimot aggressive utspillene i boken». Dette førte til at anmelder Ola Hegdal torsdag skrev et innlegg i Klassekampen, som han kaller «forsvarstalen til den slemme mannen». Vi har til og med skrevet en forskningsbasert orgasmeguide til dere! Det feministiske aspektet er gjennomgående, fra små, innskutte setninger om sexistiske hersketeknikker, til helt nødvendige avsnitt om kjønnslemlestelse og intimkirurgi. Vet du egentlig hvorfor mensen gjør vondt? Selv om kvinnens kjønnsorganer ikke akkurat er en ny oppdagelse, er det utrolig mye kvinner ikke vet om sin egen kropp.

Saudi arabia kvinner gleden med skjeden

Gleden med skjeden sexstillinger nrk

Thai massasje oslo med happy ending massasje kristiansund

Eller som det heter i denne sjargongen: Sex er digg! Den upresise og flåsete tonen kan få det til å se ut som at han avviser prosjektet, på grunnlag av personlige preferanser. Boken er i praksis en form for seksualundervisning for unge kvinner. Jeg kan ikke huske at «Sjarmen med tarmen» hadde et eget kapittel om det som foregikk i nabokanalen. Seksuell praksis, trumfer til dels avgrensingen i tema, for her er det, muligens for å vise hvor liberal og moderne man er, inkludert et eget kapittel om analsex. For er du sikker pa at du kjenner ditt eget underliv?

Hvor lang er skjeden jenter som knuller